Kuře na Indický způsob
Kuře na Indický způsob
Potřebujeme:
1 kuře, 100g másla, 2PL strouhaného kokosu, 10g kari koření, 2 cibule, 100ml bílého vína, citrónovou šťávu, špetku cukru, 1, 5 hrnek rýže, sůl, 150g pečených loupaných kaštanů, olej, petrželová nať
Jak na to:
Marináda: V míse smíchejte kečup, mletou papriku, citronovou šťávu, Tabasco, ocet, špetku soli a oregáno.
Do mísy vložte očištěné, umyté a osušené křídla tak, aby byly zcela ponořené, přikryjte průhlednou fólií nebo alobalem a na 24 hodin. Odložte do ledničky. Marinádu z křídel pak vypusťte do mísy a odložte na další použití. Kuřecí křídla nechte dobře okapat na sítku a osušte je papírovým ubrouskem.
Na široké teflonové pánvi zahřejte olej a máslo. Křídla postupně z každé strany opekajte asi 7-10 min. do křupava. Mezitím na pánvi rozpusťte máslo, přidejte nakrájenou cibuli a opražte. Zalijte vývarem. Vmíchejte marinádu a krátce povařte. Omáčku dochuťte solí, chilli, vmíchejte nasekanou petrželku. Podávejte na míse obložené hlávkový salátem.