Kuře na citronech

Kuře na citronech
Potřebujeme:

1 kuře (cca 1, 2 kg), 2 citrony, 1 čerstvá / sušená svazek petrželky (tymiánu), 2 PL másla, 1 PL oleje, 20 malých brambor, mletý pepř, sůl (nejlépe mořskou hrubou)
Jak na to:

Troubu předehřejte na 200 ° C. Kure opláchněte pod studenou vodou pod a osušte. Osolte a okořeňte zvenku i zevnitř. Citrony důkladně omyjte pod horkou vodou, 1 prekrojte napůl, poloviny spolu s petrželkou (tymiánem) vložte dovnitř kuřete. Kůži potřete 1 PL rozpuštěného másla, dejte do vymazaného pekáče, podlejte trochou vody a v přehřáté troubě pečte asi 1 hod.. Často polievajte vlastní šťávou.
Brambory ve slupce důkladně omyjte, na velké pánvi rozpusťte zbývající máslo, olej, přidejte brambory, mírně osolte a  pečte asi 30 min.
Po půl hod.. vyndejte kuře s trouby a obložte ho druhým citrónem nakrájeným na plátky. Vložte zpět do trouby a dopečte. Podávejte s bramborami.
 

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus