Kuře na bílém víně
Kuře na bílém víně
Potřebujeme:
1 kuře, 5 dcl bílého vína, 2 stroužky česneku, 15 dkg cibule, petrželová nať, 20 dkg hub, mouka, 2 dcl smetany, 8 dkg másla, sůl, mleté černé koření
Jak na to:
Kuře naporcujeme a opečeme na másle. Poté ho vyjmeme a do výpeku přidáme na štvrtinky nakrájenou cibuli. Hřiby očistíme a nakrájíme, petrželku nadrobno nasekáme. Přidáme k cibuli spolu s protlačeným česnekem, osolíme, podlejeme trochou vína a přikryté dusíme. Po chvíli vložíme zpět kusy kuřete, podlejeme zbývajícím vínem a dusíme ještě 25 minut. Smetanu smícháme s moukou a těsně před koncem přidáme ke kuřeti. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme s knedlíkem.