Kuře kung - pao

 

Kuře kung - pao
Potřebujeme:

500 g kuřecího masa, 1 vejce, 1 lžíci škrobu, 50 ml oleje, 50 g oloupaných arašídů, 4 až 6 chilli papriček nebo feferónek

Nálev: 2 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce rýžového vína (nebo vína typu sherry), na špičku nože soli, 2 lžíce práškového cukru a obilné výtažku wej-ting (glutasol)

Jak na to:

Kuřecí maso vykostíme, nakrájíme na hrubé nudle, promícháme s vejcem, se škrobem a necháme odležet asi 30 minut. Na pánvi rozpálíme olej, vložíme maso a ze všech stran ho prudce opečeme. Když po 2 až 3 minutách dostane zlatavou barvu, přidáme burské oříšky a nakrájené chilli papričky. Vše osolíme, zalijeme nálevem, promícháme a prohřejeme
 

 

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus