Kuře čap čaj
Kuře čap čaj
Potřebujeme:
kuřecí prsa, žampiony, mrkev (čerstvá nebo zmrazená - pokud je zelenina zmrazená, přelijeme ji horkou vodou), květák, pór, sladká a slaná sójová omáčka, kukuřice, maizena, olej, pepř, sůl
Jak na to:
Do většího kastrólu dáme olej asi do půl cm. Přidáme očištěný pomačkaný česnek, který na horkém oleji opražíme. Přidáme stehna a také na horkém oleji je opečeme z obou stran, přičemž kostní část otočíme nahoru. Zmírnit na střední oheň, přidáme sójovou omáčku a vodu tak, aby jí byly stehna zakryté. Vaříme asi 15 min., Zakryjeme a dáme na mírný oheň dusit na 1 hodinu. Po hodině odkryjeme a necháme vodu pomalu odpařit asi půl hodiny. Před koncem přidáme dvě polévkové lžíce octa, tím nám šťáva trošku zhustí a odstavíme je, šťávy by mělo být asi do půli stehen. Podáváme s rýží a libovolnou zeleninou. Stehna by měly samy odpadávat od kosti. Pozor tento recept je návykový!