Kuře á la India
Kuře á la India
Potřebujeme:
1 vykostěné kuře, cibule, sůl, kari koření, sladká smetana, trocha koňaku, máslo, jablka, šunka, 1 na tvrdo uvařené vejce, hladká mouka, vývar
Jak na to:
Kuře vykostí a pokrájajte na malé kousky. Nadrobno posekanou cibuli opražte v horkém oleji, přidejte pokrájené kuře, maso rychle opečte, slabě poprášte hladkou moukou a podlejte slepičím vývarem nebo vroucí vodou. Dochuťte kari kořením, posoľte, trochu poduste, aby maso změklo. Nakonec nalejte koňak a přimíchejte vyšlehanou sladkou smetanu. Zvlášť na másle poduste na kolečka nakrájené jablka. Na talíři kuře posypte nadrobno nakrájenou šunkou a na tvrdo uvařeným vajíčkem a ozdobte kolečky jablek. Jako příloha je vhodná dušená rýže s rozinkami.