Kung pao s ananasem
Kung pao s ananasem
Potřebujeme:
400 g kuřecích prsou, 500 g rajčat, 50 g arašídy, 1 konzerva ananasu, 1 PL krystalového cukru, 1 PL šťávy ze zázvoru, 2 PL škrobové moučky, 2 PL sójové omáčky, 1 PL worchestrové omáčky
Jak na to:
Oblanžírované a oloupané rajčata pokrájíme a dusíme na oleji, dokud se neodpaří šťáva. Mezitím na sucho opražíme arašídy a ananas i se šťávou rozehřejeme, ale nenecháme převřít. Maso pokrájíme na nudličky, poprášíme škrobem a přidáme k rajčatům. Dochutíme sójovou a worchesterovou omáčkou, přidáme šťávu ze zázvoru, opražené oříšky a polovinu zahřátého scezeného ananasu. Zbytek horkého ananasu podáváme jako kompotovou přílohu. Servírujeme ještě teplé.