KUNG-PAO KUNG-PAO
KUNG-PAO KUNG-PAO
Potřebujeme:
½ kg kuřecího masa (prsa, příp. Vykostěné tmavé maso), 2-3 hrstě posekaných mandlí, ½ lžičky soli, 1 lžička ml. pepře, ½ lžičky ml. zázvoru, ½ lžičky glutasolu (nemusí být), 2-3 lžíce solamylu, cca dcl sojové omáčky, olej, 1 malá chili paprička nebo 1 stroužek česneku - dle chuti
Jak na to:
Kuřecí prsa nakrájíme na hrubší nudle a dáme do misky. Zalijeme rozšlehanými vejci, přidáme 1 polévkovou lžíci solamylu a promícháme. Necháme odstát v chladničce, nejlépe do druhého dne. Na pánvi rozohrejeme olej, přidáme na kolečka nakrájený pórek, po chvíli kuřecí maso s marinádou. Necháme opražit, aby se maso obalilo trochu jako do těstíčku. Přidáme sójovou omáčku, sůl, kari koření, příp. vegety a dodusíme do měkka. Podáváme s dušenou rýží.