Krůtí ragů s paštičkou
Použité suroviny:
3 cibule | 2 lžíce tuku | 375 g žampionů | 150 g šunky | 600 g krůtích prsou | 3 lžíce solamylu | 16
lístků listového těsta | 250 g smetany | 150 g zakysané smetany | 3-4 lžíce sherry | dle chuti: sůl a pepř |
1 lžíce citronové šťávy | 2-3 lžíce sekané petrželky
Jak recept připravit:
Troubu předehřejeme na 200 °C. Oloupanou cibuli nadrobno nakrájíme a poté necháme zesklovatět na 1 lžíci
tuku. Přidáme očištěné žampiony. Na cibulce dusíme, dokud se všechna tekutina nevyvaří. Vyjmeme z pánve a
postavíme na teplé místo. Šunku a krůtí masa nakrájíme na zhruba 1 cm velké kousky. Obalíme v solamylu a
opečeme na zbylém tuku. Poté přimícháme houby. Paštičky zapečeme v troubě asi 6 min. Smetanu i zakysanou
smetanu přidáme ke směsi z masa a hub. Pikantně ochutíme sherry, solí, pepřem a citronovou šťávou.
Přimícháme petrželku. Naplníme paštičky a ihned podáváme.