Krutí prsíčka pečená
Použité suroviny:
750 g krůtích prsou | 200 ml smetany | dle chuti: sůl | dle chuti: provensálské koření, česnek, pepř,
kadeřavá petrželka | 150 g uzeného masa | 1 červenou papriku | 150 g anglické slaniny | 2 vejce | dle
potřeby: trochu mouky nebo solamylu na zahuštění
Jak recept připravit:
Z krůtího masa oddělte 200 g a rozmixujte s 200 ml smetany, osolte, okořeňte provensálským kořením,
prolisovaným česnekem, opepřete. vmíchejte rozsekanou petrželku, na nudličky nakrájenou papriku.
Krůtí maso nakrájejte na plátky a naklepejte.
Hranatou formu vyložte anglickou slaninou a plátky masa, osolte, posypte provensálským kořením. Naplňte
připravenou směsí, do které vmáčkněte půlky natvrdo uvařených vajec. Přikryjte masem a slaninou, zakryjte
alobalem, vložte do trouby a velmi zvolna upečte (při 150 °C 90 minut). Po upečení šťávu slijte, zahustěte
moukou nebo Solamylem. Můžete podávat teplé i studené.