Krůtí plněné řízky
Použité suroviny:
600 g krůtích prsou
sůl
80 g parmazánu
1 klobása (200g)
4 plátky slaniny
2 vejce
asi 80 g hladké mouky
100g strouhanky na obalení
Jak recept připravit:
1. Krůtí prsa opláchneme vodou, dáme je okapat na utěrku a osušíme. Pak maso nakrájíme na přibližně
stejně velké plátky. Opatrně je rozklepeme paličkou na maso, nejlépe přes mikrotenovou fólii, lehce osolíme a
posypeme jemně nastrouhaným parmazánem.
2. Klobásu (podle chuti) oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Ty obalíme v anglické slanině a položíme
na plátky masa. Každý plátek masa pak přes klobásu přeložíme na polovinu a okraje sklepneme paličkou na maso
nebo sepneme párátky.
3. Mouku prosijeme na talíři. Vejce rozšleháme vidličkou. Naplněné řízky obalíme nejprve v mouce, pak ve
vejcích a nakonec ve strouhance. Na rozpáleném oleji řízky po obou stranách osmažíme. Necháme je okapat na
papírovém ubousku.
Podáváme s vařenými bramborami. Zdobíme bylinkami.