Krůtí maso s nádivkou a houbami

Použité suroviny:

500 g krůtích prsou
sůl, pepř mletý
2 lžíce oleje na smažení
1 hrnek sušených hub
7 rohlíků
7 vajec
¼ litru mléka,
5 stroužků česneku
muškátový květ
2 lžíce nasekaných mladých kopřiv
100 g másla (na vymazání zapékací nádoby + na upečenou nádivku)
čerstvá pažitka na ozdobu

Jak recept připravit:

Plátky krůtího masa osolíme, opepříme a opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji.
Necháme vychladnout a poté pokrájíme na malé kostičky. Sušené houby zalijeme horkou vodou a necháme
nasáknout a změknout.
Rohlíky mezitím nakrájíme na kostičky.
Oddělíme vaječné žloutky od bílků, přišemž žloutky rozšleháme s mlékem a touto směsí zalijeme pokrájené
rohlíky
. Namočené pečivo osolíme, opepříme a přidáme prolisovaný česnek a muškátový květ. Vmícháme krůtí maso,
namočené pokrájené houby (bez vody) i posekané kopřivy.
Ušleháme tuhý sníh z bílků a lehce ho vmícháme do připravené nádivky.
Zapékací nádobu dobře vymažeme máslem a rovnoměrně do ní rozprostřeme nádivku. Vložíme do trouby
předehřáté na 190°C a upečeme dozlatova.
Po upečení a vyklopení ze zapékací misky poklademe plátky másla a ozdobíme čerstvou pažitkou.
Nádivku podáváme teplou nebo studenou.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus