Královské letní kuře

 Královské letní kuře
Potřebujeme:

1 větší kuře, 100 g šunky, 5 rajčat, 1 malou cuketu, 2 červené papriky, ¼ kg malých cibulí, hrst čerstvého tymiánu nebo bazalky, sůl, mletý pepř podle chuti, 2 PL olivového oleje, 0, 15 l bílého vína, 1 PL solamylu
Jak na to:

Kuře omyjte, osušte, posolte zvenku i zevnitř, potřete olejem. Okořeňte a nechte v chladu odležet nejméně hodinu. Poté vložte do vyhřáté trouby a pečte asi hodinu. Během pečení podlívejte kuře výpekem a když už chytá zlatavý nádech, přidejte očištěné celé cibulky, posekaný  tymián nebo bazalku a pečte dále. Po chvíli přidejte očištěnou papriku nakrájenou na nudličky, cuketu nakrájenou na kolečka a rajčata překrojené na polovinu. Promíchejte s cibulkou a šťávou z výpeku. Kuře obložte nakrájenou šunkou a dejte do trouby dopéct. Jen co je upečené, horké kuře se zeleninou vyjměte z trouby, ihned ho polejte vínem vymíchaným se solamylem a nechte 2 - 3 min. v troubě přejít chutěmi. Podávejte s novými bramborami vařených vcelku, bohatě posypanými nasekanou petrželkou.
 

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus