Kachní prsa s omáčkou
Použité suroviny:
500g kachních prsou, 100ml červeného suchého vína, špetka soli, 1 lžička kmínu, 2 lžíce sádla, hladká
mouka na zahuštění
Jak recept připravit:
Kachní prsa vykostíme, omyjeme a osušíme. Maso osolíme a vložíme do pekáčku, pokmínujeme, přidáme sádlo a
zlehka podlijeme vodou. Pečeme v rozehřáté troubě v přiklopeném pekáči zhruba 25-30 minut. Potom pekáč
odklopíme a vypečenou šťávou poléváme vršek kachny, aby vznikla křupavá krusta.
Upečené měkké maso vyndáme z pekáčku na stranu. Pekáč i se šťávou dáme na sporák. Vypečenou šťávu
přelijeme vínem, lehce ji povaříme a potom zaprášíme hladkou moukou, kterou samozřejmě důkladně rozmícháme.
Kachní maso vrátíme zpět do pekáčku a ještě 5-10 minut v troubě zapékáme. Hotová kachní prsíčka na víně
podáváme ideálně s bramborovou kaší. Vynikající jsou také s bramborovým knedlíkem.