Kachna s olivami

Použité suroviny:

1 kachna | 16 zelené olivy | 4 rajčata | 1,5 dcl bílé víno | špetka sůl a pepř | 1 bobkový list | špetka
tymián | 1 petrželová nať

Jak recept připravit:

Kachnu dobře očistíme a prosolíme. Pokud nám vadí její specifické aroma, seřízneme ostrým nožem spodní
část biskupa. Pečeme ji dvě hodiny spolu s bobkovým listem, celým pepřem, tymiánem a petrželovou natí a často
poléváme vypečenou šťávou. Poté přidáme vypeckované olivy a víno. Šťávu vyvaříme na polovic a dbáme přitom na
to, aby se v ní rozpustil karamel, usazený na stěnách pekáče. Upečenou kachnu rozdělíme na porce, které
ozdobíme rajčetem a olivami, zalijeme přecezeným výpekem a podáváme s bramborem nebo rýží.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus