Kachna obložená jablky

Použité suroviny:

1 kachna | 60 g másla | 8 menších křehkých jablek | 1/2 hlávky zelí | 1 cibule | 2 dl bílého vína | 1
lžíce rozinek | dle potřeby: olej | dle chuti: sůl

Jak recept připravit:

Osolenou kachnu vložíme na pekáč, okmínujeme, podlijeme vodou a na oleji upečeme do měkka. Křehká nakyslá
jablka seřízneme, vydlabeme, naplníme dušeným, ochuceným zelím, naskládáme do kastrůlku, do něhož jsme dali
polovinu dávky másla a trochu šťávy z kachny a zvolna pečeme. Přitom dbáme na to, aby jablka příliš nezměkla
a udržela si tvar. Kachnu rozdělíme na porce a obložíme plněnými jablky.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus