Jogurtové kuře se zeleninovou přílohou

Jogurtové kuře se zeleninovou přílohou

Potřebujeme:

750 g kuřecích prsou, 400 g bílého smetanového jogurtu, 5 PL citronové nebo limetové šťávy, 1 stroužek česneku, 2 ČL kari, , 1 ČL mletého kmínu, 1 zelenou feferonku, 400 g mrkve, 100 ml pomerančové šťávy, 2 PL hořčičných semínek, 3 PL oleje, 4 PL mléka, sůl, černé mleté koření, 1 / 2 salátové okurky, 50 g pražených kešu

Jak na to:

200 g jogurtu smícháme s 2 PL limetové nebo citronové šťávy, prolisovaným česnekem, kari, zázvor, 1 / 2 ČL kmínu a polovinou zelené feferonky.

Kuřecí prsa pokrájíme na dlouhé tenké proužky a  napichujeme  je na dnotlivé špejle. Potřeme je jogurtovou směsí a odložíme na dvě hodiny do chladničky.

Očištěnou a nahrubo postrouhanou mrkev, zbytek feferonky, hořčičná semínka podusíme na oleji. Přidáme 2 PL limetové šťávy, pomerančovou šťávu, dochutíme solí a odložíme do chladna.

Špízy uložíme na vymazaný plech vyložený alobalem, osolíme a pečeme při teplotě 220 stupňů asi 15 minut. Oloupané okurky rozkrojíme, zbavíme dužniny se semeny a pokrájíme na kostky.

Spolu s praženými kešu oříšky ji přimícháme k podušené zelenině.

Upečené kuřecí špízy podáváme s chlazenou jogurtovou omáčkou.

Omáčka: 200 g jogurtu smícháme s 1 / 2 ČL kmínu, mlékem, 1 PL limetové šťávy, solí a pepřem.
 

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus