Jogurtové kuře se zeleninovou přílohou
Jogurtové kuře se zeleninovou přílohou
Potřebujeme:
750 g kuřecích prsou, 400 g bílého smetanového jogurtu, 5 PL citronové nebo limetové šťávy, 1 stroužek česneku, 2 ČL kari, , 1 ČL mletého kmínu, 1 zelenou feferonku, 400 g mrkve, 100 ml pomerančové šťávy, 2 PL hořčičných semínek, 3 PL oleje, 4 PL mléka, sůl, černé mleté koření, 1 / 2 salátové okurky, 50 g pražených kešu
Jak na to:
200 g jogurtu smícháme s 2 PL limetové nebo citronové šťávy, prolisovaným česnekem, kari, zázvor, 1 / 2 ČL kmínu a polovinou zelené feferonky.
Kuřecí prsa pokrájíme na dlouhé tenké proužky a napichujeme je na dnotlivé špejle. Potřeme je jogurtovou směsí a odložíme na dvě hodiny do chladničky.
Očištěnou a nahrubo postrouhanou mrkev, zbytek feferonky, hořčičná semínka podusíme na oleji. Přidáme 2 PL limetové šťávy, pomerančovou šťávu, dochutíme solí a odložíme do chladna.
Špízy uložíme na vymazaný plech vyložený alobalem, osolíme a pečeme při teplotě 220 stupňů asi 15 minut. Oloupané okurky rozkrojíme, zbavíme dužniny se semeny a pokrájíme na kostky.
Spolu s praženými kešu oříšky ji přimícháme k podušené zelenině.
Upečené kuřecí špízy podáváme s chlazenou jogurtovou omáčkou.
Omáčka: 200 g jogurtu smícháme s 1 / 2 ČL kmínu, mlékem, 1 PL limetové šťávy, solí a pepřem.