Jemné kuře po italsku
Jemné kuře po italsku
Potřebujeme:
1 kuře, olej, máslo, 1 cibuli, 2 stroužky česneku, sůl, worčestrovou omáčku, sladkou mletou papriku, vegetu, kečup, mleté černé koření, 1 malý rajčatový protlak, 250 ml sladké smetany, hladkou mouku, cukr, 1 bal.špaget , uzený sýr
Jak na to:
Kuře omyjeme, osušíme a pokrájíme na menší kousky. Na oleji zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme roztlačený česnek, kousky kuřete a opražíme. Osolíme a přikryté dusíme 15 minut.
Pak přidáme máslo, papriku, koření, vegety, worčestrovou omáčku a kečup.
Promícháme, pokud je třeba podlejeme vodou, zakryjeme a dusíme doměka.
Smetanu rozmícháme s troškou cukru, 2-3 lžícemi hladké mouky a rajčatovým pretlakem. Vylijeme na maso a krátce povaříme.
Špagety uvaříme, dáme na mísu, polijeme je šťávou a navrch poklademe kousky kuřete.