Italsky vrkoč

 

Italsky vrkoč
Potřebujeme:

400 g kuřecích prsou, 200 g ementálu, 0,5 l mléka, 3 - 4 rajčata, olivový olej, sůl, bílý pepř, 2 stroužky česneku, půl cibule, bazalka, rozmarýn, bobkový list, 4 krajíce bílého chleba

Jak na to:

Kuřecí prsa naklepeme, nakrájíme na proužky a zapleteme do kolečka spolu s bazalkou a rozmarýnem. Opražíme z obou stran, vložíme na plech a přikryjeme rajčaty nakrájené na kolečka. Osolíme, okořeníme, přidáme bobkový list a vložíme do trouby na 10 minut při 200 C. Povaříme mléko. Když začne vařit přidáme ementál a česnek, který na konci vyndáme. Touto šťávou maso polijeme. Jako příloha je vhodný chleba.

 

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus