Italské kuře s nádivkou
Italské kuře s nádivkou
Potřebujeme:
1 větší kuře, 1 PL másla
Náplň: 150 g libového vepřového masa, 100 g másla, 50 g parmezánu, 2 vejce, 2 mrkve, 1 petržel, 1 cibule, 1 celer, 1 rajčatový protlak, kuřecí droby, hovězí vývar na podlití, hrst sušených hub, plátek šunky, sůl a mletý pepř
Jak na to:
Houby namočíme. Vepřové maso podusíme na másle spolu s nakrájenou cibulí a kořenovou zeleninou. Osolíme, okořeníme, podlejeme vývarem, přidáme protlak a udusíme. Odstaveníme z ohně. Houby, maso, droby a šunku nadrobno nakrájíme, přimícháme k zelenině, přidáme postrouhaný parmezán a vejce. Touto nádivkou naplníme kuře, potřeme ho máslem a pečeme v troubě při teplotě 200 ° C přibližně hodinu.