Indiánské kuře
Indiánské kuře
Potřebujeme:
cca 300g kuřecího masa (prsa nebo stehna), olej, 3 lžíce očištěných Arašídů, 2 větší rajčata (mohou být z konzervy), 1 středně velká červená paprika, 1 menší cibule, 1 menší stroužek česneku, sterilovaná nebo mražená kukuřice, 2 " kostky "hořké čokolády, 3 hřebíčky, pár kuliček koriandru, mletá kmín, sůl, skořice
Jak na to:
Pokud použijete kuřecí (krůtí) prsa, můžete je nakrájet na menší kousky, urychlí to přípravu.
Syrové rajčata je vhodné předem spařit a oloupat. Nejprve společně rozmixujeme papriku (nakrájenou na kostičky), rajčata, ořechy, cibuli, česnek, čtvrt lžičky mletého kmínu, půl lžičky skořice, roztlučený hřebíček a koriandr. Výsledkem je omáčka.
Na oleji zprudka opečeme kuřecí maso. Maso zalijeme omáčkou, cca 2 minuty opražíme, pak podlejeme vodou nebo vývarem (cca 2 dcl). Pokud jsme použili vodu, dosolíme. Přidáme kukuřici, tak 3-4 lžíce, promícháme, zakryjeme a dusíme do měkka. Pokud je třeba, ještě podlejeme.
Na závěr přidáme rozpuštěnou čokoládu, promícháme a můžeme ještě krátce podusít. Podle potřeby ještě dosolíme.Podávame s rýží nebo opékaným bramborem.