Husí krk plněný

Husí hody trochu jinak. Jemná chuť drůbeže se propojí s výraznější vepřovím a ideálním tmelem je rýže.

Ingredience:

  • 1 husí krk
  • 200 g vepřového masa z plece
  • 40 g rýže
  • 1 vejce
  • 10 g cibule
  • 20 g oleje
  • sůl
  • mletý pepř

Příprava:
Vepřové maso umeleme, přidáme vychladlou rýži dušenou s cibulí, vejce, sůl, pepř. Dobře promícháme a směsí naplníme kůžičku z husího krku, oba otvory sešijeme a na mírném ohni asi hodinu vaříme. Uvařený plněný husí krk necháme vychladnout do druhého dne tak, že ho zatížíme mezi dvě desky. Pokrájíme ho na plátky a podáváme s chlebem a kyselou okurkou.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus