Horčicové kuřecí stehna a prsa
Horčicové kuřecí stehna a prsa
Potrebujeme
kuřecíe stehna, Omáčka:, 1 PL horčice, 2 PL pokrájené cibule, 2 PL jedlého oleje1 dl bílého vína, trochu soli
Jak na to:
Kuřecí stehna a prsa zbavíme kůže, maso nařežeme kolmo na svalové vlákna a kousky masa poklademe těsne vedle sebe na rozprostřenou hliníkovou fólii (alobal). Omáčkou potřeme kousky kuřete, zabalíme do folie a okraje vzduchotěsně stlačíme, potom pečte v troubě (podle velikosti kuřete) 30-40 min. když fólii rozbalíte, na pečeném mase nezůstane nijaká stopa po omáčce, protože se úplne vsákla, kuře tak dostane zvláštní chuť.
Omáčka: Horčicu vymíchejte na hladko s posekanou cibulí a olejem, trochou soli a bilím vínem.