Eintopf s mangem a bílým vínem
Eintopf s mangem a bílým vínem
Potřebujeme:
400 g kuřecích prsou, 200 g rýže, 1 mango, 3 šalotky, 250 ml suchého bílého vína, 125 ml hovězího bujónu, 1 / 2 citronu, 1 PL oleje, 1 PL másla, 1 KL kukuřičného škrobu, kari koření, bílý pepř, cukr a sůl
Jak na to:
Na kostky nakrájené maso zprudka orestujeme na oleji s máslem a vyndáme ho. Ve výpeku necháme zpěnit šalotku, zalijeme bujónem a vínem, přidáme citrónovou šťávu, nakrájenou citronovou kůru a chvilku povaříme. Šťávu zahustíme škrobem, rozmíchaným ve vodě a po převaření přidáme orestované maso, nakrájené mango a předem udusenou rýži. Vše společně promícháme, necháme ještě 10 min. vařit a podáváme.