Ebenové pečené kuře

 

Ebenové pečené kuře

Potřebujeme:

1 menší kuře, 3 jablka, 1 / 2 hrnek nasekaných vlašských ořechů, 1 / 2 hrnek rozinek, kečup, sůl, kmín, 1 skoricový cukr, 1 / 2 hrnek červeného vína

Jak na to:

Kuře omyjeme, osušíme, osolíme, posypeme kmínem a dobře potřeme kečupem. Jablka zbavené jadřinců vložíme do kuřete. Podlejeme vodou a vínem a dáme péct zády nahoru. Pečeme při teplotě 200 stupňů.

Zbývající jablka pokrájíme na kostky a posypeme skoricovým cukrem. Po 45 minutách pečení kuře obrátíme, přidáme jablka, ořechy a rozinky.

Dopečeme za občasného podlévání.

 

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus