Dýnovo-kuřecí směs

 

Dýnovo-kuřecí směs

Potrebujeme:

4 porce

600 g žluté dýně, 300 g brokolice, 3 řízky z kuřecích prsou, 2 cibule, 2 PL másla, 400 ml slepičího vývaru, 2 zelené cibulky nebo malý pórek, 3 PL zakysané smetany, 1 PL ostřejší hořčice, kůru a šťávu z ½ citronu , mletý pepř, sůl

Jak na to: 

Dýni rozkrojíme, zbavíme jadérek, oloupeme a pokrájíme na kostky. Brokolici omyjeme, Obereme  růžičky, stonek oloupeme a pokrájíme na kousky. Růžičky a stonek povaříme 2 min v osolené vodě, prudce zchladíme  proudem studené vody a necháme okapat.

Kuřecí maso pokrájíme na centimetrové kostky. Cibuli oloupeme a pokrájíme najemno. Maso opečeme na 1 PL másla, osolíme a okořeníme.

Cibuli orestujeme do sklovita na zbytku másla. Brokolici a tykev krátce opečeme s cibulí, přidáme opečené maso, podlejeme vývarem a přikryté podusíme na mírném ohni 10 min.

Zelenou cibulku nebo pórek omyjeme, očistíme a pokrájíme na kolečka. Smetanu smícháme s masem, přidáme hořčici, dochutíme citronovou šťávou a kůrou. Podáváme ozdobené cibulkou nebo pórem.

 

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus