Dušené kuře s rýží

 

Dušené kuře s rýží

Potřebujeme:

1 kuře, šťávu z 1 / 2 citronu, 2 stroužky česneku, sůl, 2 lžíce oleje, 1 cibuli, 1-2 zelené papriky, 2 lžíce rajčatového protlaku, 200 g rýže, 2 dcl bílého vína, 150 g sterilovaného hrášku, vodu, 1 lžíci mleté červené papriky, mleté černé koření, feferonky

Jak na to:

Umyté kuře potřeme zvenku i zevnitř citrónovou šťávou, česnekem a solí a na půl hodiny vložíme do chladničky.

Na  olej dáme zbytky česneku, pokrájenou cibuli a pokrájenou zelenou papriku. Podusíme, přidáme rajský protlak a ještě chvíli dusíme.

Kuře rozčtvrtíme a upečeme. Umyjte rýži promícháme s podušenou omáčkou, přilijeme víno a hrášek s nálevem, dolejeme podle potřeby vodu, přidáme mletou červenou papriku, pepř, dosolíme a promícháme.

Na rýži poklademe maso a přikryté spolu dusíme. Před podáváním obložíme feferónkama.

 

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus