Dušené kuře s rýží
Dušené kuře s rýží
Potřebujeme:
1 kuře, šťávu z 1 / 2 citronu, 2 stroužky česneku, sůl, 2 lžíce oleje, 1 cibuli, 1-2 zelené papriky, 2 lžíce rajčatového protlaku, 200 g rýže, 2 dcl bílého vína, 150 g sterilovaného hrášku, vodu, 1 lžíci mleté červené papriky, mleté černé koření, feferonky
Jak na to:
Umyté kuře potřeme zvenku i zevnitř citrónovou šťávou, česnekem a solí a na půl hodiny vložíme do chladničky.
Na olej dáme zbytky česneku, pokrájenou cibuli a pokrájenou zelenou papriku. Podusíme, přidáme rajský protlak a ještě chvíli dusíme.
Kuře rozčtvrtíme a upečeme. Umyjte rýži promícháme s podušenou omáčkou, přilijeme víno a hrášek s nálevem, dolejeme podle potřeby vodu, přidáme mletou červenou papriku, pepř, dosolíme a promícháme.
Na rýži poklademe maso a přikryté spolu dusíme. Před podáváním obložíme feferónkama.