Drůbeží zapečené se sýrem
Použité suroviny:
60 dkg kuřecího nebo krůtího masa, plátkový sýr, 3 lžíce sójové omáčky, 2 vejce, 2 lžíce solamylu, 2
lžičky bazalky, 1 lžíce hořčice, sůl a olej
Jak recept připravit:
Maso nařežeme na plátky a naklepeme.V misce smícháme sójovou omáčku, vejce, solamyl, bazalku a hořčici.
Do takto připravené marinády plátky masa naložíme a necháme chvíli odležet. Pak maso i s marinádou vložíme na
pánev na trošku rozehřátého oleje, jemně osolíme a osmahneme nejprve z jedné strany, pak plátky masa obrátíme
a opět smažíme na mírném plameni, před dokončením poklademe plátky sýra, přikryjeme pokličkou a necháme sýr
roztavit.