Drůbeží fondue párty

 

Drůbeží fondue párty
Potřebujeme:

1,5 kg kuřecího masa, 4 - 5 ks baget, bylinkový olej, salát, líh do hořáku, fondue hrnec

Bylinkový olej: olej na fritování, česnek, celé nové koření, celý pepř, bobkový list, hořčičné koření, feferónku, tymián

Salát: pórek, 3 - 4 větší mrkve, konzerva sladké kukuřice, mleté koření, polévkové koření

Meruňková omáčka s kari: 100 g apricot marmelády, 100 g majonézy, 1 - 2 KL kari koření

Bylinková omáčka: 1 pochoutkovou smetanu, provensálské koření, estragon, tymián, polévkové koření

Jablečná omáčka s hořčicí: 2 postrouhané nakyslé jablka, 3 PL ostré hořčice, 125 ml šlehačky, 1 malá pokrájená cibule, sůl, čerstvě mleté koření

Jak na to:

Před foundovaním připravíme bylinkový olej, který necháme alespoň týden odstát. Při samotné přípravě se nejprve nakrájí maso na kousky a odloží se do chladničky. Smícháním jednotlivých surovin si připravíme různé omáčky. Salát si připravíme obdobně. Do hrnce nalijeme vařící bylinkový olej. Maso napichujeme na fondue vidličky a opékáme v hrnci. Opečené maso namočíme do libovolné omáčky, zajídámebagetou a salátem.

 

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus