Citronové kuře
Citronové kuře
Potřebujeme:
375 g vykostěných kuřecích prsou bez kůže, 2 PL suchého sherry, 4 jarní cibulky (pokrájané,) 2,5 cm zázvoru (jemně pokrájené), 2 PL slunečnicového oleje 2 stroužky česneku (pokrájené na plátky), 2 stonky celeru (příčně dělené) , 1 malá paprika (zbavená semen a pokrájených na plátky), 2 PL světlé sójové omáčky, 2 PL citronové šťávy, kůra ze 2 citronů, ¼ KL mletého chilli a petržel na ozdobení
Jak na to:
Maso pokrájíme na proužky o délce 7 cm. Sherry smícháme s jarními cibulkami a zázvorem. Přidáme kuřecí maso a dobře ho směsí obalíme. Necháme 15 minut marinovat. V předehřátém woku rozehřejeme olej a za stálého míchání na něm 1 minutu smažíme česnek, celer a zelenou papriku. Přidáme kuře s marinádou a 2 minuty dusíme. Vmícháme sójovou omáčku, citrónovou šťávu, citronovou kůru a chilli. Povaříme 1 minutu. Hotové jídlo přeložíme na zahřátou servírovací mísu, ozdobíme kolečky citronu a petržele. Dobrou chuť!