Čínové bačkůrky
Čínové bačkůrky
Potřebujeme:
kuřecí prsa, solamyl, vejce, sůl, pepř, sojová omáčka, 1 PL vegety, čínské zelí, mrkev, bambus výhonky (v nálevu), česnek, cibuli, čínské houby
Jak na to:
Nakrájené kuřecí prsa osolíme. Rozšleháme 2 vejce a přidáváme solamyl, dokud nám nevznikne řídká kašička. Směs vylijeme na maso aby se každý jeden kusek obalil a vylijeme do pánve na připravený teplý olej cca 1-1,5 dcl. Opražíme a vyjmeme.
Do výpeku nasypeme pokrájené čínské zelí, mrkev nastrouháme na jemné proužky, oceděné bambusové výhonky, pásky cibule, česnek, ovegetíme, polijeme sojovou omáčka cca 2-3 PL a podlejeme vodou, aby bylo vše ponořené tak do 3 / 4.
Když je zelenina měkká přidáme opečené maso v pohárku asi 2 dcl rozrobíme solamyl 1 PL a vlejeme.
Podáváme s rýží.