Cigánovo lečo
Cigánovo lečo
Pořebujeme:
rodinné balení kuřecích horních stehen (12 ks), 10-15 dkg oravské slaniny, 4 středně velké papriky, 3-4 velké rajčata, 2 velké cibule, olej, sůl
Jak na to:
Slaninu pokrájíme na kostky a necháme ve velké pánvi rozpražit (můžeme, ale nemusíme si pomoci lžící oleje). Na upražené slanině opečeme umyté, usušené a mírně osolené kuřecí stehna.
Mezitím si nakrájíme nadrobno cibuli, papriky a rajčata. Když jsou stehna upečené doměka, vyjmeme je a odložíme na teplé místo. Ve výpeku upražíme cibuli do sklovita. Pak přidáme papriku, podusíme a když je paprika měka, přidáme i rajčata. Dusíme, dokud to nemá konzistenci leča.
Nakonec přidáme kuřecí stehna a ještě chvíli podusíme.