Cigánovo lečo

Cigánovo lečo

Pořebujeme:

rodinné balení kuřecích horních stehen (12 ks), 10-15 dkg oravské slaniny, 4 středně velké papriky, 3-4 velké rajčata, 2 velké cibule, olej, sůl

Jak na to:

Slaninu pokrájíme na kostky a necháme ve velké pánvi rozpražit (můžeme, ale nemusíme si pomoci lžící oleje). Na upražené slanině opečeme umyté, usušené a mírně osolené kuřecí stehna.

Mezitím si nakrájíme nadrobno cibuli, papriky a rajčata. Když jsou stehna upečené doměka, vyjmeme je a odložíme na teplé místo. Ve výpeku upražíme cibuli do sklovita. Pak přidáme papriku, podusíme a když je paprika měka, přidáme i rajčata. Dusíme, dokud to nemá konzistenci leča.

Nakonec přidáme kuřecí stehna a ještě chvíli podusíme.
 

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus