Chop suey
Chop suey
Potřebujeme:
1 balení kuřecích prsou nakrájené, olivový olej, 1 větší cibuli nebo pórek, mrkev nakrájenou na tenké kroužky, hrášek, houby shitake nebo jidášovo ucho (prip.můžou být i žampiony), čínské zelí nakrájenou nadrobno, 1 čerstvá chilli nakrájená nadrobno, 1 lžíci medu , trocha octa, sójovou omáčku, vegety, pepř, olej, solamyl
Jak na to:
Ve woku na malém množství oleje opražíme cibulku do sklovita a přidáme lžíci medu. Když med trošku povře, přidáme nakrájená kuřecí prsa a dobře je opečeme, aby získaly bílou barvu.
Ochutíme pepřem, malým množstvím vegety a sójové omáčky podle chuti. Přidáme žampiony (pokud jsou sušené je třeba předtím namočit na cca 20 min do teplé vody), pak přidáme nakrájenou mrkev a hrášek.
Celé dobře promícháme a přidáme nakrájené chilli také podle chuti. Nakonec přidáme čínské zelí, ochutíme octem cca menší lžičku. Na závěr přidáme solamyl a dobře zamícháme. Necháme 1-2 min povařit.
Podáváme s rýží.