Česká paella
Použité suroviny:
400g kuřecího masa
250g rýže
1 cibule
4 stroužky česneku
2 lžíce oleje
400ml kuřecího vývaru
3 rajčata
120g zeleniny čerstvé, nebo mražené (pórek, mrkev, paprika, hrášek)
sůl
pepř
sladká červená paprika
1 klobása
100g hub ( lze vynechat)
Jak recept připravit:
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, pokrájíme cibuli a česnek na jemné plátky, rajčata na větší dílky. Na
pánvi rozehřejeme olej a vložíme osolené a opepřené kousky kuřecího masa, jemně okořeníme červenou paprikou.
Když jsou upečené do zlatova, vyjmeme je a v pánvi orestujeme cibuli a česnek.
Kuřecí maso vrátíme do pánve a přidáme ve studené vodě propláchnutou rýži a na drobno nakrájené houby s
čerstvou zeleninou. Vše zalijeme vývarem a asi 15 minut dusíme. Občas promícháme.
Těsně před koncem vmícháme do směsi nakrájenou klobásu, rajčata, případně hrášek či kukuřici, podle chuti
dosolíme, opepříme a dusíme dalších asi 5 minut, dokud není zelenina a rýže měkká.