Čertovské kuře

Čertovské kuře
Potřebujeme:

500 g kuřecích prsou, 100 sýru mozarela, 2 masité papriky červené, 1 masitou papriku zelenou, 6 rajčat, 1 mladou cibuli, 1 palička česneku, 1 dcl červeného vína, 1 větší rajčatového protlaku, chilli papriky, olivový olej, máslo, sůl , mletý pepř, petrželová nať, bazalka, máta, cukr, tabasco, muškátový ořech, jako příloha bageta

Jak na to:

Kuřecí prsa nakrájená na tenké plátky osolíme, okořeníme a zprudka osmažíme na pánvi, v níž jsme rozplálili olej a máslo. Do výpeku potom přidáme nakrájenou cibuli, česnek, rajčata nakrájená na malé kousky, víno a chilli paričky rovněž nakrájené na malé kousky. Dále přidáme rajčatový protlak. V misce si smícháme bazalku, nakrájenou petrželku a mátu. Polovinu této směsi přidáme do omáčky. Do omáčky pak ještě dáme i sůl, cukr, pepř, tabasco a nastrouhaný muškátový oříšek. Vaříme ji asi třicet minut. Do pekáče vložíme kuřecí maso a zalijeme omáčkou, navrch uložíme kousky sýru mozarela a vše ještě posypeme zbývající směsí bylinek. Krátce zapečeme. Podáváme s bagetou.
 

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus