Bouchané kuřecí řízky
Bouchané kuřecí řízky
Potřebujeme:
kuřecí řízky (prsa), sůl, strouhanku, vývar z kuřete, vegetu, resp. sušenou polévkovou zeleninu, 2 vajíčka, olej, 40 dkg strouhaného sýru na posyp (Eidam, Nivu, hermelín, Mozzarella /, cca 3 rajčata
Jak na to:
Narežeme si kurací řízky s prsou, jemně osolíme, posypeme velkým množstvím strouhanky a vklepeme ji. Takto vyklepané řízky namočíme do rozšlehaných vajíček a prudce na oleji opečeme z obou stran. Takto opečené řízky naskládáme do zapékací misky, podlejeme vývarem z kuřete. Dáme na 25 min do trouby vyhřáté na max 180 C. Poté vybereme, opět podlejeme vývarem. Na vrch poukládáme na kolečka nakrájené rajčata a posypeme sýrem. Takto dozdobené dáme ještě na 15 min zapéct. Podáváme s rýží nebo vařenými bramborami.