Ananasová omáčka s kuřecími stehýnky a cuketou
Křupavé kuřecí stehýnka v omáčce s cuketou v kombinaci s oblíbenými hranolky My Fries Classic potěší vaše chuťové pohárky.
Ingredience:
- 8 kuřecích stehýnek
- 3 lžičky oleje
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 1 balení My Fries Classic
- 340 g ananasu (čerstvého nebo z konzervy)
- 2 malé cibule
- 150 g kečupu
- ½ lžičky kari koření
- 5 malých cukety
- sůl
- pepř
Příprava:
Olej ve fritéze předehřejeme na 175 ° C. Do poloviny naplněný košík hranolky My Fries Classic smažíme asi 5 minut dozlatova. Tytéž hranolky můžeme připravit i v pánvi. Do předehřátého oleje rovnoměrně hranolky rozložíme a smažíme na mírném plameni, dokud hranolky nabudou zlatožlutou barvu. Během pečení je několikrát obrátíme. Stehýnka opláchneme a osušíme. Olej, sůl, pepř a papriku utřeme a rozetřeme po mase. Pečeme v troubě dozlatova 15-20 minut. Cibuli oloupeme a nařežeme na velké kostky. Na kousky pokrájíme i ananas a vše smícháme s kečupem a kari kořením, dokud suroviny nebudou připomínat pyré. Dochutíme solí a pepřem. Cukety omyjeme, pokrájíme po délce na čtvrtky. Ty pak prořízneme na polovinu. Servírujeme s hranolky My Fries, stehýnky a omáčkou.