Africké kuře
Africké kuře
Potřebujeme:
kuřecí prsa, olej, 1 / 2 l slepičí bujón(vývar), smetana ke šlehání (500ml-750ml), 1 sáček kari koření, 1 pórek, 2 zelené papriky, 2 červené papriky, 1 žlutá paprika, 1 oranžová paprika, majzéna a hladká mouka na zahuštění, sůl, pepř, rýže, případně ananas
Jak na to:
Papriky nakrájíme na tenké proužky, pórek na tenká kolečka, celý i s listy. Kuřecí prsa nakrájíme na malé kostky. V pánvi rozehřejeme olej, pak do něj přidáme kuřecí prsa pokrájená na kostky. Maso orestujeme bez soli na pánvi. Když bude dostatečně orestované, zalijeme ho slepičím vývarem. Následně přidáme kari koření, pomícháme a udusíme do měkka. Do šlehačky v misce přidáme hladkou mouku a majzenu na zahuštění, důkladně promícháme, aby nebyly hrudky. Poté na maso nalijeme šlehačku, zamícháme a necháme na ohni asi 10 minut. Zahustíme majzenou, pokud by bylo ještě třeba a nebyla omáčka dostatečně hustá. Pokud není omáčka dostatečně žlutá je třeba přidat kari. V této fázi můžeme přidat ananas podle chuti, ale nemusíme. Necháme chvilku povařit a přidáme pokrájenáé papriky a pórek. Vše dohromady zamícháme a necháme na ohni dokud nebude zelenina zcela udušená do měkka. Pokud by byla směs moc hustá třeba dolít ještě trošku smetany a případně podle potřeby přidat kari, aby to bylo stále žluté. K jídlu podáváme rý