Kakaový koláč

Potřebujeme:

2 vejce, 80 g hrubé mouky, 40 g maizeny, 40 g sorbitolu, 30 g rostlinného tuku, 10 g kakaa, 1/4 lžičky prášku do pečiva, 50 g vody, 1 vrchovatou lžičku mleté ​​skořice, na hrot nože kardamomu, 3 mleté hřebíček, 4 kapky tekutého neenergetické umělého sladidla, sůl

Jak na to:

Tuk vymícháme do pěny se sorbitem, přidáme žloutky, spolu ušleháme, přimícháme vodu, kakao, skořici, kardamon, hřebíček, na hrot nože soli, podle chuti přisladíme tekutým neenergetických sladidlem. Z bílků ušleháme tuhý sníh a střídavě s prosátou hrubou moukou s práškem do pečiva a maizenou zlehka vmícháme do masy a vylijeme do vymazané menší teflonové formy. V dobře vyhřáté troubě pečeme 15 minut. Upečené nakrájíme. Skořicově kakaový koláč můžeme ozdobit šlehačkou nebo posypat sorbitem.