Jehněčí játra

Jehněčí játra

Potřebujeme:

600 g kýty bez kostí, červené víno, 50 g rajčatového protlaku, 20 g mouky, tuk, 150 g cibule, 200 g trubač, sůl, pepř, česnek a rozmarýn
Jak na to:

Maso prpšpikujeme česnekem, zalijeme vínem a smícháme s rajčatovým protlakem a na 24 hodin odložíme na chladné místo.
Maso vyjmeme, osušíme, poprášime moukou a prudce na  rozpáleném tuku opražíme společně s pokrájanou cibulí do červenohněda, podlejeme vínem s protlakem a dusíme do měkka.
Uvařenou hlívu pokrájíme na nudličky.
Měkké maso vyjmeme, šikmo pokrájíme na porce, do šťávy přidáme zbylou mouku smíchanou s troškou studené vody. Nakonec přidáme hlivy, chvilku povaříme, ochutíme kořením. Maso podlejeme šťávou a dáme zapéct..

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus