Králík na houbách
Králík na houbách
Potřebujeme:
1 králíka, 1 stroužek česneku, 2 cibule, 250 g loupaných rajčat, 3 PL oleje, sůl, pepř, 1 PL provensálského koření, 500 ml vývaru (z kostky), 500 g lesních hub, 425 ml konzervu bílých fazolí, 1 PL solamylu , 4 PL bílého vína
Jak na to:
Maso omyjeme a osušíme. Oddělíme stehna, vykostíme záda.
Oloupeme česnek a cibuli a drobno nasekáme.
Rajčata spaříme a oloupeme, rozkrojíme, vybereme jadřinec a dužinu nakrájíme.
V pánvi rozpáímet 2 lžíce oleje a vykostěné maso na něm opražíme a vyjmeme. Kýty opečeme, osolíme a okořeníme.
Přidáme česnek, cibuli a rajčata. Zalijeme vývarem a přikryté dusíme asi 45 minut.
Hřiby očistíme a podusíme na 1 lžíci oleje. Přidáme solamyl rozšlehaný ve víně, přidáme slité fazole a vše uvedeme do varu.