Ďábelské řízky
Ďábelské řízky
Potřebujeme:
1kg vepřového masa, 5 vajec, 1 KL ostrou papriku, 1 KL sladké papriky, 1 KL kečupu, 1 KL mletého kmínu, 1 KL mletého pepře, 1 KL majoránu, 1 KL hořčice, 1 KL worcestrovou omáčku, 2 lžičky soli
Jak na to:
Maso omyjeme, osušíme a osolíme. Do větší misky rozbijem vejce, přidáme kečup, hořčici, worcestr a dobře promícháme. Dochutíme zbývajícím kořením a do připravené směsi dáme na 12 hodin marinovat řízky. Maso pak zprudka opražíme na rozpáleném oleji, podlejeme troškou vody, zbývající marinádou a dusíme, dokud maso nezměkne. Podáváme s rýží nebo opékanými bramborami, přelitou ďábelskou omáčkou.