Tvarohové řezy

Tvarohové řezy  

Potřebujeme:

  Linecké těsto:, 300 g polohrubé mouky, 150 g tuku, 75 g práškového cukru, 1 vejce, prášek do pečiva, špetka soli, šlehané těsto:, 4 vejce, 4 PL cukru, 4 PL polohrubé mouky, prášek do pečiva .,, Náplň:, ¾ kg měkkého tvarohu, 200 g práškového cukru, 1 PL krupice, 50 g rozinek, 1 vanilkový cukr, postrouhanou kůra z umytého citronu 

Jak na to:

Těsto  z mouky, vajec, cukru a ze ztuhlého postrouhaného tuku. Těsto vyválejte, přeneste na suchý plech s pomocí válečku a v teplé troubě zapečte do světlehněda. Zapečené těsto potřete nádivkou z tvarohu a přísad, které spolu dobře vymíchejte. Nádivku zarovnejte. Celé vejce vyšlehejte s cukrem na hustou hmotu. Šlehejte 20 min., pak přimíchejte mouku.

Těsto vylijte na tvaroh, zarovnejte, vložte do horké trouby a pečte při 200 ° C 30-35 min., dokud sníh neztuhne.

  Upečené a napůl vychladnuté nakrájajte a pocukrujte.
 

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus