Rohlíčky oříškové slepované čokoládovým krémem
Použité suroviny:
Rohlíčky:
150 g mletých vlašských ořechů
150 g moučkového cukru
50 g polohrubé mouky
1 vejce
Čokoládový krém:
200 g moučkového cukru
2 vejce
200 g Jihočeského másla
50 g 100% tuku
Poleva:
dle potřeby: 100% tuk
1 čokoláda na vaření
dle potřeby: práškové kakao
Jak recept připravit:
Ořechy, cukr a mouku smícháme s vejcem. Mokrou rukou tvoříme ploché rohlíčky. Pečeme na papíře při 180
°C. Správně upečené rohlíčky jsou nafouknuté a nahoře můžou mít prasklinu. Na krém si ve vodní lázni
vyšleháme vejce s cukrem a necháme zchládnout. Zvlášť utřeme máslo se 100% tukem (krém je pevnější, než jen s
máslem a lépe drží tvar). Zašleháme vaječnou hmotu a kakao. Nakonec opatrně přidáme rum a vyšleháme do
hladka. Na studené rohlíčky nastříkáme krém a námáčíme do polevy.
Cukroví skladujeme v chladnu a jen v jedné vrstvě.