Rakvičky z ořechů plněné šlehačkou

Použité suroviny:

5 žloutků
2,5 hrnku moučkového cukru
4 lžíce hladké mouky
1 lžička amonia (cukrářské droždí)
půlky vlašských ořechů
tuk na vymazání formiček
šlehaná smetana na ozdobení

Jak recept připravit:

Droždí, žloutky a polovinu cukru utřeme do pěny a necháme uležet přes noc v lednici. Druhý den přidáme
zbytek cukru a mouku a z vzniklé směsi vyrobíme těsto. Na vále uděláme asi tři milimetry tlustý obdélník a
nožem z něj vykrájíme proužky asi 8x1,5 centimetru. Ty pak vtlačíme do připravených a vymazaných formiček.
Naplněné rakvičky poskládáme na plech a zprudka pečeme v horké troubě. Až těsto vyběhne, teplotu ztlumíme a
zvolna dopečeme. Vychladlé rakvičky pak naplníme půlkami vlašských ořechů, dozdobíme šlehačkou a můžeme
podávat.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus