Podkovičky pro štěstí
Použité suroviny:
* 25 dkg mouka hladká
* 30 dkg cukr moučka
* 25 dkg 100% tuk
* 10o g čokolády na vaření
Jak recept připravit:
Mouku a cukr promícháme v míse a pak do ní přidáváme na malé kousky nakrájený tuk (tuk si necháme povolit
v pokojové teplotě, aby se nám s ním lépe pracovalo). Vše pečlivě promícháme. Vznikne nám nádherné hladké
těsto. Ihned po zpracování těsta začneme vytvarovávat na plech malé podkovičky. Pečeme v rozehřáté troubě na
175 stupňů cca 6-8 minut (v polovině pečení plech v troubě otočíme). Hotové podkovičky jsou nádherně
sněhobílé. Necháme vychladnout a poté konce podkoviček namáčíme v tmavé čokoládě. Necháme zaschnout.
Uchováváme v chladnější místnosti.