Oříškoví měsíčci

Použité suroviny:

150 g másla
150 g moučkového cukru
1 žloutek
2 lžíce rumu
150 g mletých vlašských ořechů
ze 4 bílků sníh
80 g hrubé mouky
Na polevu:
3 žloutky
3 lžíce rumu
2 lžíce citronové šťávy
130 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
2 lžíce čokoládového zdobení z hořké čokolády

Jak recept připravit:

Změklé máslo, moučkový cukr, žloutek a rum třeme nebo šleháme do husté světlé pěny. Vmícháme mleté ořechy
a pevný sníh z bílků s prosátou moukou. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech vymazaný tukem a vysypaný hrubou
moukou nebo vyložený pečicím papírem, vložíme do trouby předehřáté na 170 stupňů a pečeme do růžova asi 12-15
minut. Těsto nesmíme vysušit, plech vyndáme z trouby, jakmile těsto začne po okrajích zlátnout.
Než se plát těsta upeče, připravíme si polevu. V misce šleháme žloutky, rum, citronovou šťávu a oba
cukry, dokud poleva nenabude a nezhoustne. Je-li poleva příliš hustá, přidejte pár kapek horké vody nebo
citron. šťávu. Polevu rozetřeme ihned po vyjmutí z trouby na horký plát těsta,posypeme čokoládovým zdobením a
necháme ztuhnout. Potom ostrým malým kulatým tvořítkem nebo skleničkou vykrajujeme v řadách za sebou měsíčky.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus