Oříškové věnečky s nugátem
Použité suroviny:
250 g hladké mouky
100 g oloupaných lískových oříšků
150 g tuhého oříškového nugátu
300 g hořké čokoládové polevy
60 g bílé polevy
75 g cukru
1 vanilkový cukr
125 g másla
1 vejce
dle potřeby hladká mouka
Jak recept připravit:
Z mouky, cukru, vanilkového cukru, másla a vejce uhněteme hladké těsto a přikryté uložíme na hodinu do
chladničky. Oříšky opražíme na sucho na pánvi a necháme vychladnout. Na pomoučeném válu vyválíme těsto vysoké
2-3 mm. Pak vykrojíme kolečka o průměru 2,5 cm. Pokračujeme dokud nespotřebujeme všechno těsto. Věnečky
poklademe na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme je v předehřáté troubě při vyšší teplotě 10 minut a
necháme vychladnout.
Nugát ohřejeme do polotuhého krému. Věnečky potřeme nugátem a vždy dva položíme na sebe. Horní díl hustě
poklademe oříšky. Necháme 4 hodiny ztuhnout v chladničce. Hořkou čokoládovou polevu rozpustíme, věnečky v ní
namočíme a necháme ztuhnout. Bílou rozpuštěnou polevou naplníme mikrotenový sáček, odstřihneme růžek a
ozdobně nastříkáme.