Měsíčky z pomerančů
Použité suroviny:
4 pomeranč | 3 lžíce citrónové šťávy | 5 lžic pískového cukru | 6 plátků želatiny | 2 dl pomerančového
džusu
Jak recept připravit:
Stejně velké pomeranče důkladně omyjeme, příčně rozkrojíme a odstraníme jádra. Dužinu opatrně vydlabeme
(zbudou nám misky z pomerančové kůry) a spolu se šťávou odložíme do nádobky. Želatinu necháme nabobtnat ve
troš studené vody, vymačkáme, dáme do hrnku, přilijeme citronovou šťávu, cukr a přivedeme téměř k varu, ale
nevaříme. Přidáme pokrájenou dužinu, šťávu a džus. Promícháme, přecedíme a rosolem naplníme misky z
pomerančové kůry. Necháme ztuhnout v chladu. Potom opatrně nakrájíme na dílky a podáváme vychlazené.