Kornoutky s oříšky a lískovým krémem
Použité suroviny:
Kornoutky: 300 g mletých vlašských ořechů, 200 g moučkového cukru, 1 vejce, 2 lžíce rumu, moučkový cukr
na vál | Krém: 300 ml mléka, 1 sáček vanilkového pudinku, 2 lžíce krupicového cukru, 75 g másla, 4 lžíce
nutely, 250 g čokoládové polevy
Jak recept připravit:
1. Z tvrdšího papíru (např. ze čtvrtky)vystříháme 40 čtverečků o straně asi 7 cm. Stočíme je do kornoutků
a upevníme kancelářskou sponkou nebo škrobovým lepidlem.
2. Z mletých ořechů, cukru, vejce a rumu vypracujeme těsto. Na válu poprášeném moučkovým cukrem ho
rozválíme na plát přibližně 2 mm silný a nožem ho rozdělíme na čtverce o straně 6 sm. Čtverečky poté obmotáme
okolo papírových kornooutků a na chladném místě je 2 dny necháme vysychat.
3. V troše mléka rozmícháme pudinkový prášek. Zbylé mléko osladíme a přivedeme k varu. Přilijeme do něj
připravenou zálivku a uvaříme hustý pudink, který za občasného promíchání necháme vychladnout. Pak z něj,
změklého másla a nutely vyšleháme hladký krém.
4. Ořechové kornoutky opatrně stáhneme z papírové šablony a z části namočíme do čokoládové polevy. Po
zaschnutí je pomocí cukrářského sáčku s řezanou trubičkou naplníme lískooříškovým krémem.